Emballages

Nous pouvons vous proposer, entre autres, des emballages flowpack, topseal et sleeve. Nous sommes constamment à la recherche de nouvelles solutions d'emballage durables. Découvrez notre gamme complète ici.

New
Recyclable aardbeienpunnet 500gr LR

Circulaire aardbeipunnet

Conference sleeve 4

Sleeve Conference

Jonagold sleeve pack

Sleeve Jonagold

Kanzi Sleeve

Sleeve Kanzi®

Kanzi XS sleeve pack

Sleeve Kanzi® XS

Fred sleeve pack

Sleeve Fred®

Certificats

La sécurité alimentaire et l'hygiène sont des priorités absolues pour Sort & Pak. Afin de fournir à nos clients et consommateurs les fruits et légumes emballés les plus frais et de la plus haute qualité, nous nous engageons année après année à obtenir tous les certificats adéquats. Vous les trouverez tous ci-dessous.

Logo bio

Production biologique

Production biologique

Certificaat pagina 1
Logo acs

Système d'autocontrole

Système d'autocontrole

Vincotte Certificate F23 AC 132
Logo acs

Autocontrolesysteem Borgloon

Autocontrolesysteem

Autocontrolesysteem Borgloon

Vincotte Certificate
IFS food

IFS Food

IFS food

IFS Food

Global GAP

Global G.A.P.

Global G.A.P.

Contact

Vous êtes curieux de savoir ce que nous pouvons faire pour vous ? Veuillez nous contacter via le bouton ci-dessous.

Contactez-nous

Sortering peren

Hardfruit sorteren, een vak apart

Na het oogsten van hardfruit zijn er een aantal mogelijkheden om het te vermarkten. Hier lichten we graag toe hoe Sort & Pak Service zijn steentje kan bijdragen.

Hardfruit sorteren, een vak apart

BelOrta beschikt over een centraal sorteerstation met twee “4-sporen-kwaliteitssorteermachines” voor appels en peren. Uitbating is in beheer van Sort & Pak Service. Wij zijn in het bezit van alle nodige kwaliteitscertificaten zoals BRC, IFS, enz.

Het uitgangspunt is dat sorteren een service is voor telers, maar dit neemt niet weg dat kopers er ook gebruik van kunnen maken.

Daar het station gevestigd is in de gebouwen van BelOrta zijn er een aantal voordelen aan verbonden:

- Grote flexibiliteit mogelijk in verpakkingen of fust.

- Commerciële dienst en kwaliteitskeuring kan zeer kort inspelen op de vraag van de markt en bijsturen in de sortering.

- Zeer beperkt transport.

Sorteren voor deelmarkten wordt belangrijker in snel veranderende tijden. Denk daarbij aan exportlanden, bio, verminderd residu, enz…Hier kan dan ook snel op ingespeeld worden.

Sort & Pak Service is tevens erkend als verpakker/sorteerder voor de appelrassen Nicoter en Nicogreen die verhandeld worden onder de merknaam Kanzi® en Greenstar®. Deze erkenning is er ook voor het perenras Cepuna met merknaam Migo®. Deze Clubvariëteiten vormen dan ook een belangrijk aandeel van het totaal te sorteren pakket.

Een nieuwkomer bij de peren, Fred®, zal ook exclusief gesorteerd worden door Sort & Pak Service.

Om een planning op te maken is overleg met Luc Moyaerts, teamleader sortering, en de commerciële dienst divisie fruit BelOrta noodzakelijk.

Kersendoos 2019

Kersvers sorteren

BelOrta en dochteronderneming Sort & pak bieden een volledige service aan om kersen direct na de oogst in de meest optimale omstandigheden marktklaar te maken.

Kersvers sorteren

Al enkele jaren zijn we verwend en werden zoete kersen reeds aangeboden vanaf midden juni. Dit jaar besliste het donkere voorjaar daar anders over en is het kersenseizoen enkele weken later geland.

BelOrta en dochteronderneming Sort & pak bieden een volledige service aan om kersen direct na de oogst in de meest optimale omstandigheden marktklaar te maken.

Sorteer- en verpakkingsmachines worden steeds meer hightech. Nieuwe variëteiten worden geteeld en ook de marktomstandigheden wijzigen. Daar bovenop zorgen de weersomstandigheden er voor dat elk seizoen wel anders is. Daarom is het nodig om elk jaar het voorbije seizoen te evalueren, lessen te trekken en ermee aan de slag te gaan.

Bij het oogsten is het belangrijk om zo vlug mogelijk de kersen aan te leveren. Na weging en ingave krijgen de kersen een “koude douche” in de hydrocooler. Hierbij wordt de temperatuur aan de pit teruggebracht tot 2°C (?) en zo kan de shelf-life aanzienlijk verlengd worden. Dit is dan ook de start van de koude keten, wat heel belangrijk is om deze lekkernij in een optimale conditie tot bij de consument te krijgen.

De sorteermachine bestaat uit verschillende onderdelen. In een eerste fase worden de kersen via een watertransportbaan in een clustercutter gebracht waarbij eventuele trosjes verenkeld worden tot individuele kersen. Via een 6-banen-transportlijn wordt van elke kers de interne en externe kwaliteit beoordeeld door camera’s. Daarna worden ze in verschillende uitgangen ingepakt. Dit gebeurt zo veel mogelijk in de juiste eindverpakking om extra handeling te vermijden.

Kersendoos 2019

Daar de sortering “in-house” bij BelOrta gebeurt kan er vlot ingespeeld worden op de vraag van de handel. BelOrta koos ervoor om Kordia en Regina 28+ aan te bieden in premium-verpakkingen. Naast de verschillende standaardverpakkingen zijn er ook mogelijkheden om taylor-made te werken. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het commerciële team of met Sort & Pak.

Het aangrenzende pakstation van Sort & pak is tevens zeer goed uitgerust om een uitgebreid assortiment kleinverpakkingen met kersen aan te bieden.

Een opvallende nieuwe verpakking voor de aankomende zomer is de lancering van de topseal voor de “premiumkersen”. Voor deze verpakking wordt een selectie van zoete, knapperige en geselecteerde rassen voorzien. De voorbije jaren werden alle kersen verpakt met de BelOrta Chef folie. Maar om duidelijk aan te geven dat dit een geselecteerd product is, werd de verpakking voorzien met een gouden randje. De focus op duurzaamheid werd eveneens behouden. De kersen worden verpakt in een Tray2Tray-punnet van gerecycleerde grondstof en zelf 100% recycleerbaar.

Eveneens werd er geïnvesteerd in een machine om kersen af te vullen in punnets maar ook in papieren draagtasjes. Met deze machine verhogen we de capaciteit en optimaliseren we het overgewicht.

Kersensortering

De kersensortering

BelOrta en dochteronderneming Sort & pak bieden een volledige service aan om kersen direct na de oogst in de meest optimale omstandigheden marktklaar te maken. Bekijk de video en ontdek het hele traject dat onze kersen afleggen.

Kersensortering

BelOrta en dochteronderneming Sort & pak bieden een volledige service aan om kersen direct na de oogst in de meest optimale omstandigheden marktklaar te maken. Bekijk de video en ontdek het hele traject dat onze kersen afleggen.